Ja, vad ska man egentligen hitta på som inte känns alltför obekvämt och motigt för personalen att delta i? Just en temafest kan vara en aktivitet som får många att dra öronen åt sig, då man kanske blandar ihop den med maskerad eller liknande. Människor har en tendens att bi lite misstänksamma om det ett personligt engagemang och ansvar för att hitta på och utföra specifika uppgifter etc.

Dock brukar det finnas en grupp människor på varje arbetsplats som villigt ställer upp och bildar “festkommittén.” Kul för dem och skönt för andra som bara vill hänga med. Det viktigaste att tänka på är att lämna ansvaret till just festkommittén och rösta på de förslag de lägger fram.

Skulle man mot förmodan inte få ihop till en festkommitté så finns det många företag som livnär sig på att hjälpa andra företag att hitta kul och teambildande aktiviteter. Ett av dessa företag är Swedish Event, som startade 2007 och som sedan dess har hjälpt tusentals företag att boka event. Företaget har koncentrerat sig på våra tre största städer, men det går att boka på fler ställen i landet. En temafest skulle man kunna kalla för specialarrangemang, och här har Swedish Event ett evenemang som kallas “Mission Impossible” som går ut på att varje grupp får ett hemligt meddelande, som består av en kodad instruktion till kommande uppdrag. Teamet får sin särskilda utrustning och här kan man ju ha förberett lite extra accessoarer och andra detaljer som ytterligare förstärker “Mission Impossible-temat.”

En annan rolig aktivitet kallas “Filmutmaningen”. Den går ut på att teamet med hjälp av en surfplatta ska spela in en film på ett särskilt tema. Här är det fritt arbete och skapande som gäller, och för den kreative kan både specialeffekter, ljud och musik läggas på i efterhand. När filmerna är klara och skådespelarna har duschat och gjort sig vackra är det dags för Oscarsgalan! Under galan visas alla filmer på en storbildsskärm och pris delas ut för diverse kategorier. Under tiden äter och dricker man det man önskat, och förhoppningsvis får man många goda skratt tillsammans.